Opdrachtgevers over hun samenwerking met Wildenberg & Wildenberg


Benthem Crouwel Architekten
Sinds 1982 verzorgt Wildenberg & Wildenberg de boekhouding van Benthem Crouwel Architekten. Drie jaar na de oprichting van het bureau is het in eerste instantie Wildenberg senior, die de financiën van het architectenbureau voor zijn rekening neemt. Tegenwoordig is Allard degene die voor het bureau de financiële zaken regelt. Hoewel de opdrachten en processen complexer zijn geworden, is onze relatie nog even direct en gebaseerd op kunde en vertrouwen.
Jeroen Henneman
Vanaf de dag dat ik als beeldend kunstenaar belastingplichtig werd tot nu, ± 42 jaar later, is de gruwelijke, tijdrovende taak van het aangifte doen in de verzachtende handen gevallen van W&W.

Jeroen Siebelink (1968) is schrijver en freelance journalist.
Van huis uit schrijft hij portretten, onderzoeksverhalen en reportages in bladen als Vrij Nederland, De Groene Amsterdammer, Intermediair en vakbladen voor topmanagers. Thema's: bedrijfsleven, maatschappij, politiek. In 2008 sloeg hij plots een zijpad in en publiceerde hij het goed ontvangen boek De Voetbalbelofte - Achter de Schermen van de Jeugdopleiding. 'Lees allemaal dit boek', zei Foppe de Haan in een zaal vol jeugdcoaches. In opdracht van de KNVB werkt Siebelink nu aan een reeks verhalend geschreven leerboeken voor amateur-jeugdcoaches. Een weliswaar tijdelijke maar radicale omslag van 'grote mensen-economie' naar 'jeugd & sport'. In zijn hoofd was daarvoor ruimte. Ook omdat hij tijdvretende bijzaken als boekhouding en aangifte uitbesteedde aan Allard Wildenberg. Al ruim tien jaar - met veel vertrouwen en plezier.
www.jeroensiebelink.nl

MVRDV
MVRDV is een wereldwijd opererend architectenbureau met 55 medewerkers en twee vestigingen, waarvan één in China. Dit maakt onze boekhouding zeer complex. Wij werken met Wildenberg & Wildenberg omdat zij deze complexiteit perfect weten te doorgronden en te beheersen, en zij begrijpen hoe een internationaal creatief bedrijf als MVRDV in elkaar zit.
 
MVRDV vraagt om een andere benadering, analyse en begrip dan niet creatieve bedrijven; een dienst die een gewone accountant of belastingadviseur ons niet kan bieden. Bijkomend voordeel van Wildenberg & Wildenbergs gevarieerde creatieve klantenkring is dat zij al veel buitengewone projecten hebben verzorgd. Deze bijzondere ervaring weet men in bijkomende adviezen voor ons te verpakken.

Reinoud van Hasselt
Mijn contact met Allard verloopt altijd informeel en prettig.
Zijn zakelijk inzicht is een goede aanvulling voor mij en mijn bedrijf.

Hij heeft mij geadviseerd bij de splitsing van mijn maatschap.
Ondanks de zakelijke verschillen zijn de maten uit elkaar gegaan tot tevredenheid van alle partijen.

Reinoud van Hasselt is grafisch vormgever (www.reinoudvanhasselt.nl) en heeft een boekenkast ontworpen die hij via internet verkoopt (www.thothem.nl)
Samen met Yvonne Kroese maakt hij onder de naam Worstkees scenario (www.worstkeesscenario.nl) wekelijks een politieke spotprent voor het NRC Handelsblad

Beeld: Boekvormgeving voor 'Meer toneel' toneelteksten van Ad de Bont, Theatergroep wederzijds.

Samsom Artificial Lighthouse  Amsterdam
fotografie - film - nieuwe media - boeken

Laura Samsom Rous
Hans Samsom

In 1980 kwamen wij in de praktijk van Wildenberg. Wij werden 'geballotteerd', niet op de omzet, maar de wijze waarop we werkten. De oude en de jonge Wildenberg zijn geen voorstander van creatief boekhouden.
Een beeldend vak, waarin dingen los van de grond komen, is een gebied wat speciale aandacht vraagt en waar Allard Wildenberg veel gevoel voor heeft

Wij hebben ieder onze eigen projekten, boeken en tentoonstellingen maar wij werken ook samen aan grote financieel gecompliceerde opdrachten, boeken, films en nieuwe-media, die ondergebracht worden in onze stichting 'Traveling Light Foundation'

Tot onze opdrachtgevers behoren Canon Inc. in Tokyo, Canon Europa NV, de Verenigde Naties in New York, de KLM, het Koninklijk Instituut voor de Tropen en het Concert Gebouw in Amsterdam
www.samsom.to

OASE
Oase is een onafhankelijk internationaal tweetalig -Engels/Nederlands- architectuurtijdschrift. OASE reflecteert over architectuur “van stoel tot stad” en neemt sinds haar oprichtingsjaar 1982 een belangrijke positie in, in het vakgebied van architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. OASE verschijnt drie maal per jaar.

De gespecialiseerde bekendheid van accountant Allard Wildenberg met de kunst- en architectuurwereld, bevordert onze eigen efficiency, zowel bij interne organisatie als bij externe samenwerking.
www.oase.archined.nl